Înregistrați-vă acum

Autentificare

Parolă pierdută

Ați pierdut parola? Vă rugăm să introduceți adresa de e-mail. Veți primi un link prin e-mail, care va crea o nouă parolă.

Autentificare

Înregistrați-vă acum

Alba Iulia, Prezentare și Informații

Alba Iulia, Prezentare și Informații

Alba Iulia, Prezentare și Informații

Alba Iulia PrezentareAlba Iulia, este cunoscută în principal ca oraşul în care, la data de 1 Decembrie 1918, s-a semnat actul Unirii Transilvaniei, Banatului, Maramureşului şi Crișanei cu România.

Alba Iulia, este un oraş cu istorie milenară și rămâne un loc special din România.

La Alba Iulia s-au scris file de istorie naţională şi chiar europeană. Tot aici, din păcate s-au ţesut intrigi, dar s-au născut şi poveşti fascinante, pe care istoricii le scriu în prezentarea româniei. Sunt suficiente motive pentru care ar trebui să vizitați minunatul oraș Alba Iulia.

Cu câteva secole înainte, la 1 noiembrie 1599, tot aici, Mihai Viteazul se proclamase domn al Ţării Româneşti şi Transilvaniei, înfăptuind prima etapă a unirii provinciilor româneşti.

De asemenea, în catedrala ortodoxă Sfânta Treime, a fost încoronat Ferdinand I, ca rege al României, în anul 1922.

Vă propunem să urmaţi Traseul celor trei fortificaţii din cartierul Cetate:

  • castrul roman (106),
  • cetatea medievală (secolele XVI-XVII)
  • cetatea în stil Vauban, din secolul al XVII-lea, care le înglobează pe primele două.

Oraşul antic Apulum

Oraşul antic Apulum s-a dezvoltat în jurul celui mai puternic castru roman, din dacia. Totul a fost construit din piatră – sediul celebrei Legiuni a XIII-a, Gemina. Mai pot fi observate încă ruinele Porţii de Sud (Principalis Dextra) şi ale laturii de sud, cu grosimea de 1,5 – 2 m. Castrul, de forma patrulatera, avea suprafaţa de 37 ha.

Cetatea medievală

Cetatea medievală (secolul XVI) a fost ridicată peste zidurile castrului roman, fiind întărită în anul 1625, în timpul domniei principelui Gabriel Bethlem, de unde şi numele bastionului de sud-est (Bastionul Bethlem).

Cetatea Alba Carolina, în formă de stea, întărită cu şapte bastioane, a fost construită în stil Vauban, între 1715 şi 1738, după planurile lui Giovanni Morando Visconti. Pe acest loc există o fortăreaţă încă din secolul al X-lea. Iniţial avea şase porţi, decorate în stil baroc cu basoreliefuri realizate de Johann Konig, înfăţişând scene mitologice. Catedrala romano–catolică Sfântul Mihail (secolul XIII), din incinta fortificaţiei, adăposteşte sarcofagul lui Iancu de Hunedoara.

Astăzi, la Alba Iulia, vin turiști din toată țara, în special să viziteze cetatea Alba Carolina. Pe portalul nostru veți găsi informații de cazare in Alba Iulia și majoritatea localităților din Alba.

Despre Link Building


Urmați-mă

Lasa un comentariu

Suma 37+8 ( 45 )