Înregistrați-vă acum

Autentificare

Parolă pierdută

Ați pierdut parola? Vă rugăm să introduceți adresa de e-mail. Veți primi un link prin e-mail, care va crea o nouă parolă.

Autentificare

Înregistrați-vă acum

Eticheta, cele 3 sfaturi despre modul în care trebuie citite ingredientele

Eticheta, cele 3 sfaturi despre modul în care trebuie citite ingredientele

Eticheta, cele 3 sfaturi despre modul în care trebuie citite ingredientele. Specialistul în domeniu ne sfătuiește cum să citim corect datele.

A ajunge un „maestru” al etichetelor ingredientelor din produse cosmetice e practic o dorință arzătoare. Atât pentru cei din interiorul industriei de frumusețe cât și pentru fani.

Eticheta produsului poate ascunde multe secrete

Ceea ce era un amestec misterios de termeni derivați din latină și cu litere și cifre este acum ușor de citit. Cu ajutorul bazelor de date pentru ingrediente, interesul consumatorilor spre educare a crescut.

Desigur, este mai ușor, dar asta nu înseamnă că trebuie să vă culcați pe o ureche când citiți aceste etichete. Listele de ingrediente pot ascunde în continuare multe adevăruri despre produs și eficacitatea acestuia.

Important este să știți cum să citiți printre rânduri.

Mulți consumatori și experți în domeniu speră ca acest sector să evolueze. Se dorește a se ajunge la un punct în care consumatorul să se simtă în siguranță când cumpără un produs.

Să nu simtă că trebuie să citească lista ingredientelor pentru a se asigura că produsul lor este sigur. Dar, până atunci, suntem atât de impresionați când consumatorii pun întrebările corecte.

Doriți cunoștințe privilegiate pentru a vedea dacă produsul funcționează și respectă standardele? Iată cum trebuie să fie citită o listă de ingrediente cu ajutorul acestui articol de blog.

Eticheta: sfaturi utile privind descifrarea informațiilor relevante

1. Uită-te la primele trei ingrediente care apar pe respectivele etichete

Ordinea ingredientelor de pe listă contează, uneori. Cu toate acestea, în cazul primelor trei ingrediente, putem spune că prioritatea se păstrează cu rigurozitate pe eticheta produsului.

Puteți să vă uitați și voi la primele trei ingrediente care vă anunță din ce este compus produsul. Primele 3 ingrediente reprezintă practic compoziția pentru majoritatea produsului.

De exemplu, dacă este butilen glicol, apă sau suc de aloe vera.

Spre pildă, dacă vedeți aloe vera pe lista loțiunii, puteți paria că va avea o bază hidratantă destul de eficientă. Nu, nu este o garanție că e o formulă perfectă, dar este un început bun.

Pe de altă parte, vedeți apă și butilen glicol (un amestec foarte obișnuit) sus pe listă? Înseamnă că hidratantul este probabil mai iritant pentru bariera pielii. Butilen glicolul derivat din petrol este un PEG și poate irita pielea voastră.

2. Multe ingrediente active nu ar trebui să fie în fruntea listei

Există o concepție greșită conform căreia ingredientele active trebuie să fie în topul listei și asta nu e adevărat. Mulți cred că, dacă nu văd acele ingrediente sus acolo, nu sunt la nivelurile optime de eficiență.

Acest lucru este pur și simplu greșit.

În multe cazuri când le vedeți în partea de sus a listei INCI (Nomenclatura internațională a ingredientelor cosmetice) înseamnă că poate inflama și sensibiliza pielea delicată.

Să luăm, de exemplu, vitamina C. Există unii derivați ai vitaminei C care nu ar trebui folosiți după un anumit prag. În caz contrar, se pot provoca erupții cutanate sau se poate crește nivelul de sensibilitate al pielii.

Alt exemple elocvente sunt date de retinol și alfa-hidroxi acizii. Le spun oamenilor să nu folosească aceste produse în cantități mari. Vorbim, totuși, despre ingrediente care sunt foarte puternice.

Sau cel puțin fiți atenți în timpul utilizării lor.

Nu doar ingredientele sensibilizante pe care doriți să le folosiți trebuie să fie urmărite. Să luăm, de exemplu cazul dat de vitamina E cea foarte hrănitoare. Aceasta este un antioxidant care protejează și reconfortează pielea.

Există, de asemenea, un amănunt foarte interesant despre vitamina E. Dacă utilizați mai mult de un anumit procent din vitamina E aceasta va provoca reacții adverse nedorite. În concluzie, păstrați un echilibru în administrarea acelor produse preferate.

Puteți vedea că nu e chiar floare la ureche a urmări eticheta unor produse cosmetice. În cazul acesta nu putem spune „OK, citesc lista de ingrediente. Dacă nu văd că vitamina C este al doilea ingredient, atunci nu este un produs bun”.

3. Luați în considerare biodisponibilitatea, stabilitatea și longevitatea

Oamenii sunt dornici de rezultate iar dacă acestea apar într-un timp cât mai scurt, cu atât mai bine. Este de înțeles! Dar, cu potența formulelor topice, există adesea o serie de riscuri asociate respectivelor dorințe.

Nu doar pentru sănătatea pielii (iritație). Ci și pentru capacitatea formulelor de a livra, de a rămâne stabile pe raft și de a fi tolerabile pentru perioade lungi de timp.

Chiar dacă aveți cel mai puternic produs disponibil nu mai contează dacă este inactiv.

Să ne întoarcem la vitamina C, acel antioxidant preferat de foarte multă lume. Una dintre cele mai cunoscute forme ale vitaminei este acidul L-ascorbic.

Această vitamină C nu este stabilă odată cu trecerea timpului. Motiv pentru care avem atât de mulți derivați diferiți ai vitaminei C. În aceste condiții, puteți găsi:

  • derivați solubili în apă (fosfatul de aminopropil ascorbil);
  • formule pe bază de ulei;
  • derivați solubili în ulei (tetrahexildecil ascorbat).

Toate aceste variante de administrare cresc biodisponibilitatea și penetrarea vitaminei C.

Concluzie

În cele din urmă, specialiștii vă recomandă, de asemenea, să căutați active mai blânde, stabile și tolerabile pentru a vă atinge obiectivele de îngrijire a pielii.

Luați în considerare acidul hialuronic, acidul poliglutamic și niacinamida. Există o mulțime de ingrediente bune și considerăm că vitamina C este una dintre ele.

Cu toate acestea, nu vorbim despre singurul activ eficient. Există, de asemenea, niacinamida, hialuronatul de sodiu și acidul poliglutamic. Sunt ingrediente absolut utile pe care credem că oamenii ar trebui să le folosească și mai mult.

În cazul în care doriți o colaborare pentru advertoriale și link building vă invităm să intrați în contact cu noi!

Despre Link Building


Urmați-mă

Lasa un comentariu

Suma 37+8 ( 45 )