Înregistrați-vă acum

Autentificare

Parolă pierdută

Ați pierdut parola? Vă rugăm să introduceți adresa de e-mail. Veți primi un link prin e-mail, care va crea o nouă parolă.

Autentificare

Înregistrați-vă acum

Flori comestibile, cum să le pregătiți pentru prăjituri, deserturi și altele

Flori comestibile, cum să le pregătiți pentru prăjituri, deserturi și altele

Flori comestibile, cum să le pregătiți pentru prăjituri, deserturi și altele. Florile comestibile pot ridica instantaneu orice desert. Au puterea de a adăuga o notă de capriciu și romantism care sigur va uimi orice mulțime!

Având în vedere acest lucru nu este de mirare că florile comestibile sunt folosite de ani de zile în bucătărie. Aceste flori delicate revin pe măsură ce tot mai mulți oameni sunt atrași de stilul simplu, dar elegant, de decorare al desertului inspirat de natură.

Există ceva cu adevărat încântător în utilizarea florilor reale în produsele de patiserie. Ele oferă o frumusețe naturală care nu poate fi reprodusă cu ușurință. Puteți folosi flori comestibile în diferite moduri care pot acompania diverse aranjamente florale.

De la crearea unor prăjituri de nuntă magnifice în stilul grădinii, până la simpla servire drept element central. Cu toate acestea, țineți cont de câțiva pași pentru a pregăti florile comestibile pentru decorare sau ca parte a aluatului. Continuă să citeși acest articol de blog pentru a descoperi și mai multe informații interesante.

Bazele utilizării unor flori comestibile la coacere

Pentru unii, poate părea ieșit din comun că puteți mânca flori.

Dar, în realitate, utilizarea florilor comestibile datează de secole. Acestea seamănă mult cu ierburile și pot adăuga un gust și o aromă plăcută produselor dvs. de patiserie. De exemplu, floarea micro gălbenele este una excelentă pentru a fi folosită cu produse de patiserie și are o aromă uimitoare.

Are parfumul de portocală dulce și un gust ușor de citrice, funcționând excelent cu deserturile cu aromă de portocală.

Să vorbim despre unele dintre elementele de bază ale lucrului cu flori comestibile și alte produse botanice. Deși obiectivul general e de a vă inspira să fiți creativi și să vă distrați, există niște reguli de care trebuie să țineți cont. Doar în acest mod vă puteți asigura că florile pe care le utilizați sunt complet sigure și comestibile.

Sfaturi cruciale pentru lucrul cu flori comestibile:

 1. cercetați întotdeauna cum sunt cultivate florile înainte de a le cumpăra de la orice furnizor;
 2. nu folosiți niciodată flori pulverizate cu pesticide și fungicide;
 3. luați în considerare dacă există alergii la polen pentru oricine ar consuma florile;
 4. la fel ca în cazul tuturor plantelor, consultați un medic înainte de a consuma dacă sunteți gravidă;
 5. asigurați-vă că florile sunt proaspete pentru a preveni acumularea mucegaiului;
 6. păstrați florile la frigider sau conservate prin presare;
 7. verificați dacă există insecte mici înainte de a adăuga florile comestibile la produsele de copt;
 8. deși este important să procedați cu precauție, nu uitați să vă distrați și să vă oferiți libertatea creativă atunci când vă aranjați deserturile!

Florile comestibile comune: lista

După cum s-a menționat mai sus, florile comestibile sunt foarte asemănătoare cu ierburile. Unele pot servi scopurilor medicinale, cum ar fi florile de mușețel. Alteori, florile pe care le folosiți pot să nu aibă o aromă intensă, dar servesc drept decor atrăgător.

Mai jos sunt enumerate unele dintre cele mai comune și ușor de obținut flori comestibile. Aceasta nu este o listă exhaustivă, dar vă va oferi un bun punct de plecare! Flori comestibile comune:

 • panseluțe;
 • violete;
 • micro gălbenele;
 • micro dianthus;
 • muşeţel;
 • păpădia;
 • feniculul;
 • flori de castravete;
 • flori de squash;
 • lavandă uscată;
 • petale de trandafir uscate.

Majoritatea florilor comestibile pot fi cultivate cu ușurință în propria curte. Amintiți-vă că majoritatea fructelor noastre cresc dintr-o floare. De la roșii la castraveți, mai întâi apare o floare, apoi urmează fructul/leguma.

Însă, nu toate florile de grădină sau florile sălbatice sunt considerate sigure pentru mâncare. Ar trebui să luați întotdeauna măsurile de precauție adecvate pentru a fi complet siguri că tot ceea ce ingerați nu prezintă pericole.

Plantele pot transporta dăunători sau pesticide în funcție de modul în care sunt cultivate. Unele pot fi chiar periculoase de consumat! Nu presupuneți niciodată că, deoarece o parte a plantei (cum ar fi fructele) este comestibilă, restul plantei este la fel de sigură de mâncat.

Ca regulă generală, luați în considerare întotdeauna alergiile la polen atunci când lucrați cu flori comestibile.

Este întotdeauna cel mai bine să testați mai întâi o mică parte din floare sau să consultați un medic înainte de ingerare. De asemenea, este important să rețineți că ar trebui să menționați clar acest lucru pe lista ingredientelor ca posibil alergen.

Lucruri de luat în considerare atunci când obțineți flori comestibile

Cercetare, cercetare, cercetare! Nu pot sublinia suficient de mult acest lucru. La fel ca în cazul oricăror alimente pe care trebuie să le consumați, asigurați-vă că sunt sigure. Căutați cultivatori care se concentrează pe cultivarea și recoltarea florilor, știind că vor fi consumate.

Acest lucru va asigura că produsele nu conțin pesticide, fungicide și dăunători.

Când puteți, cumpărați flori uscate etichetate ca fiind comestibile și organice sau culinare. Acesta este cel mai bun mod de a ști sigur că sunt în siguranță și cresc cât mai natural. Apelați la fermele locale specializate în cultivarea florilor comestibile ori de câte ori este posibil.

Verificați supermarketurile locale de specialitate. Unele supermarketuri au început să adauge flori comestibile în secțiunile lor de legume/fructe. Ca întotdeauna, citiți cu atenție etichetele pentru a vă asigura de unde provin.

Ierburile uscate și florile comestibile de calitate culinară

Un bun punct de plecare pentru a lucra în mod regulat cu florile comestibile e să începeți cu utilizarea lor în variantă uscată. Florile comestibile uscate sunt mai ușor de manevrat și au o durată de valabilitate lungă și stabilă. Acestea sunt conservate prin procesul de uscare.

Unele dintre preferatele mele sunt lavanda uscată de calitate culinară și petalele de trandafir uscate.

Curățarea și pregătirea florilor comestibile

Acum, că am stabilit câteva dintre elementele de bază ale lucrului cu flori comestibile și cum să le obținem, putem trece la partea distractivă. Folosirea lor în design și a fi creativi!

Poate fi puțin copleșitor atunci când începeți să lucrați pentru prima dată cu flori comestibile. Dar vă promit, odată ce ați învățat câteva elemente de bază despre cum să obțineți și să pregătiți flori comestibile, procesul devine mult mai ușor. Apoi, vă puteți concentra mai mult pe stil și design.

Mai jos sunt pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a pregăti flori comestibile pentru orice desert. Veți avea nevoie de materialele enumerate mai jos (și de puțină răbdare!). Materiale necesare:

 • flori comestibile;
 • șervețele de hârtie;
 • tavă pentru prăjituri;
 • pensete pentru flori (opțional);
 • bol umplut cu apă călduță;
 • strecurătoare.

Cum se curăță florile comestibile

 1. umpleți un castron cu apă călduță. Aveți grijă ca apa să nu fie prea fierbinte, deoarece aceasta poate deteriora florile;
 2. așezați florile în castron și lăsați-le să se înmoaie câteva minute, rotindu-le ușor pentru a le spăla atât pe petale, cât și pe tulpini;
 3. folosiți ușor strecurătoarea pentru a permite scurgerea apei din flori. Este posibil să fie necesar să repetați acest pas de mai multe ori dacă utilizați multe flori;
 4. folosind o tavă pentru cookie-uri, așezați două straturi de prosoape de hârtie. Acestea vor servi ca o suprafață de uscare pentru florile tale;
 5. ridicați ușor florile mai mari, individual, folosind penseta sau degetele și inspectați cu atenție eventualele insecte mici. Dacă găsiți, acestea pot fi îndepărtate cu penseta;
 6. așezați florile deasupra prosoapelor de hârtie, lăsând loc între fiecare, astfel încât să nu se lipească. Îndoiți ușor prosopul de hârtie și apăsați pentru a absorbi orice apă rămasă pe ele;
 7. lăsați-le să se usuce într-un loc răcoros timp de cel puțin 10 minute înainte de utilizare.

Acum sunteți gata să folosiți florile pe deserturi! Îmi place să folosesc flori proaspete comestibile. Dar, dacă doriți să faceți un pas mai departe, puteți presa florile între paginile unei cărți timp de câteva zile folosind hârtie pergament pentru a le apăsa și usca înainte de utilizare.

Dacă utilizați glazură, zahărul va ajuta la conservarea florilor.

Decorarea cu flori comestibile

Lucrul care face florile comestibile atât de speciale este că fiecare floare are propriile sale proprietăți unice. Chiar dacă pot fi același tip de floare, fiecare mugur diferă ușor de celălalt. De la nuanța culorilor la liniile de pe petale, toate sunt unice și speciale, la fel ca noi.

Fiecare design va varia ușor și va avea propriul său aspect!

Modalități de a stiliza deserturile cu flori

 • folosiți florile ca parte a aluatului. Această tehnică este deosebit de bună atunci când utilizați flori și ierburi uscate, cum ar fi lavanda și petalele de trandafir;
 • creați un efect vizual cu florile decorând o porțiune din desert și lăsând restul natural. Acest lucru funcționează excelent cu brownie și cheesecake sau orice tip de desert care este tăiat în felii și este văzut de sus;
 • uneori, simplitatea este calea de parcurs. Adăugând o floare la cupcake-uri, le puteți transforma într-adevăr într-un desert delicat, romantic, minunat pentru nunți;
 • „go wild” cu florie. Transformați-vă prăjiturile pentru a arăta de parcă le-ați adus direct dintr-o grădină de basm, făcând din flori centrul atenției și decorând cu ele de jur împrejur.

Concluzie

Lucrul cu flori la coacere este o formă de artă. Styling-ul înseamnă a aduce atingerea și viziunea personală în munca ta. Așadar, nu vă fie teamă să experimentați cu flori comestibile atunci când proiectați viitoare deserturi delicioase.

Distrează-te cu adevărat în acest proces. Permiteți-vă libertatea creativă pentru a vă aduce viziunile la viață! Sunteți în căutarea unei agenții de advertoriale și link building? Ați ajuns în locul potrivit. Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu noi!

Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.

Despre Link Building


Urmați-mă

Lasa un comentariu

Suma 37+8 ( 45 )