Înregistrați-vă acum

Autentificare

Parolă pierdută

Ați pierdut parola? Vă rugăm să introduceți adresa de e-mail. Veți primi un link prin e-mail, care va crea o nouă parolă.

Autentificare

Înregistrați-vă acum

HTTP/3, ce este și care sunt ultimele noutăți în domeniu

HTTP/3, ce este și care sunt ultimele noutăți în domeniu

HTTP/3, ce este și care sunt ultimele noutăți în domeniu. Protocolul utilizat în acest moment este HTTP/2 și există o versiune nouă pe drum. Compania noastră vă oferă advertoriale sau articole pe blog, scrise și optimizate de noi.

Introducere

Probabil că sunteți deja familiarizați cu HTTP. Este protocolul care face posibil internetul modern. Fără el, nu ai putea să petreci ore întregi pe Instagram, Facebook sau chiar pe acest website. Cu toții îi datorăm multe acestui protocol și companiilor de hosting.

Ceea ce poate nu știți este că protocolul utilizat în acest moment e HTTP/2, existând o versiune nouă pe drum. HTTP/3 este o afacere mare. O să stabilească un nou standard pentru web. Se va trece de la un protocol de control al transmisiei (TCP) la conexiuni rapide la Internet UPD (QUIC).

Dacă nu știți ce înseamnă asta, nu vă faceți griji! Vă vom explica într-o clipă.

În acest articol, vom descompune ce este HTTP și cum funcționează. Vă vom prezenta, de asemenea, HTTP/3 și vom discuta ce aduce nou pe piață. Să vorbim despre protocoale!

Ce este HTTP și cum funcționează

HTTP cuprinde un set de reguli care guvernează modul în care website-urile utilizează și transferă fișiere către utilizatori. Mai precis, către browserele lor. În cadrul acestui model, browser-ul dvs. devine un ”client” care se conectează cu serverele folosind ”daemons”.

Un daemon este un program construit pentru a răspunde ”cererilor” HTTP. Acestea apar ori de câte ori accesați un website. Întregul proces se întâmplă în fundal de fiecare dată când faceți click pe o adresă URL sau introduceți o adresă.

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, fiecare website pe care îl accesați implică browser-ul. Acesta face zeci de solicitări în fundal.

Toată această activitate se întâmplă prin TCP. Acesta este protocolul care gestionează livrarea de date de la o adresă IP la alta. Acoperă atât serverele, cât și clienții. Folosim TCP pentru comunicații de peste 40 de ani.

TCP își face bine treaba. Cu toate acestea, nu înseamnă că nu există loc pentru îmbunătățiri. Acolo intervine QUIC și este ceea ce vom prezenta în continuare.

Diferențele dintre HTTP/2 și HTTP/3

După cum am menționat anterior, există mai mult de o versiune de HTTP. Standardul în acest moment este HTTP/2. Dispune de un suport pentru versiunea a treia. Este deja dezvoltată în unele versiuni de teste de browser, inclusiv Chrome Canary și Firefox Nightly.

Principala diferență dintre HTTP/2 și HTTP/3 se reduce la protocoalele TCP și QUIC. HTTP/3 face trecerea la QUIC, care promite un impuls semnificativ de performanță pentru majoritatea conexiunilor. Diferența dintre aceste protocoale se reduce la ”strângeri de mână”.

Când două puncte ale unui schimb de rețea semnalizează stabilirea unei conexiuni, se numește ”strângere de mână”. Cu protocolul TCP, browser-ul dvs. trebuie să stabilească trei strângeri de mână pentru a realiza o conexiune validă.

Cu cât mai multe mâini trebuie să strângeți, cu atât va dura mai mult stabilirea unei conexiuni. Folosind QUIC, browser-ul dvs. nu trebuie să strângă decât o singură mână. Să vorbim despre ce înseamnă asta pentru dvs.

Ce înseamnă pentru utilizatori noua versiune de HTTP/3

Trecerea de la TCP la QUIC oferă mai multe beneficii tangibile, printre care:

  • latență mai mică. Aceasta înseamnă că website-urile și serviciile ar trebui să se încarce mai rapid. În timpul unor teste, Google a constatat că utilizarea QUIC a sporit rezultatele căutării cu 3,6%. În același timp, și-a redus perioada de încărcare a YouTube cu 15%;
  • impact redus atunci când comutați între rețele. În mod tradițional, dacă treceți de la WiFi la o rețea mobilă, browser-ul dvs. trebuie să ”renegocieze” sesiunile. Cu QUIC, acel proces de predare nu mai este necesar. Citiți și articolul nostru dedicat pentru securitate web. Aflați la ce pericole vă expuneți folosind un WiFi gratuit.

QUIC se referă la creșterea performanței web-ului. Pentru utilizatorii dvs., asta înseamnă încărcare rapidă a website-urilor și aplicațiilor. În acest fel, vom beneficia de o experiență mult mai plăcută. Câteva servicii populare, cum ar fi Cloudflare și Google, au început deja să utilizeze QUIC în scopurile lor.

În acest moment, vă puteți bucura de avantajele QUIC folosind orice browser care acceptă deja protocolul. Unele companii de hosting oferă deja servere activate HTTP/3.

Vizitatorii website-ului dvs. utilizează browsere care acceptă noul protocol? În acest caz, ar trebui să beneficieze de un timp redus de încărcare.

Mulți utilizatori finali nici nu știu că suntem la un pas de o schimbare majoră. Modul în care browserele interacționează cu web-ul va lua o nouă turnură. Cu toate acestea, pe măsură ce suportul HTTP/3 se lansează pentru mai multe browsere, aceștia vor simți impactul schimbării.

Concluzie

Asistența pentru HTTP/3 este deja pe drum pentru principalele browsere. O mulțime de servicii, cum ar fi Cloudflare, au adăugat deja suport HTTP/3 pentru utilizatorii lor.

Avem un motiv bine întemeiat pentru care HTTP/3 este o veste excelentă. Trecerea de la protocolul TCP la QUIC înseamnă că internetul va fi mult mai rapid. Website-urile vor necesita mai puțin timp pentru a se încărca.

Imaginile și clipurile video vor apărea mai repede, serviciile vor fi mult îmbunătățite. Tot ce trebuie să faceți este să să vă bucurați de schimbare.

Aveți întrebări despre diferențele dintre HTTP/2 și HTTP/3? Puteți să le treceți în secțiunea de comentarii de mai jos!

Despre Link Building


Urmați-mă

Lasa un comentariu

Suma 37+8 ( 45 )