Înregistrați-vă acum

Autentificare

Parolă pierdută

Ați pierdut parola? Vă rugăm să introduceți adresa de e-mail. Veți primi un link prin e-mail, care va crea o nouă parolă.

Autentificare

Înregistrați-vă acum

Ochi uscați, cum să gestionați simptomele și alergiile din fiecare sezon

Ochi uscați, cum să gestionați simptomele și alergiile din fiecare sezon

Ochi uscați, cum să gestionați simptomele și alergiile din fiecare sezon. Ochii tăi au o senzație de mâncărime și sunt roșii ori vă jenează? Înainte de a cumpăra ochelari de soare trebuie să vă rezolvați problemele oftalmologice, urgent!

Ai crezut că alergiile tale provoacă situația așa că iei antihistaminice. Dar tocmai când vă așteptați să vă îmbunătățiți starea, simptomele ochiului uscat se înrăutățesc. Ce se întâmplă?

Deși este posibil să confundați ochii uscați cu alergiile oculare, alergiile pot agrava și simptomele ochilor uscați. În timp ce simptomele acestor două afecțiuni pot părea similare, cauzele și tratamentele sunt diferite.

În mod evident, vă afectează corpul în feluri distincte. De fapt, antihistaminicele care reduc simptomele alergice pot agrava ochii uscați. Citiți acest articol de blog pentru a înțelege diferențele între simptomele ochiului uscat și alergiile oculare.

Ce cauzează simptomul de ochi uscați?

Sindromul ochiului uscat e o afecțiune frecventă ce afectează milioane de oameni. Predomină la femei și persoanele în vârstă din cauza modificărilor din corp. Cu toate acestea, problema poate apărea la orice vârstă, indiferent de sex și chiar la persoane sănătoase.

Starea ochiului uscat este adesea cauzată de diverse motive ce perturbă pelicula lacrimală sănătoasă. Motivele legate de sănătate, mediu și stil de viață sunt doar câteva dintre acestea.

Motive bazate pe sănătate care vă pot afecta capacitatea de a lăcrima includ:

 • procesul de îmbătrânire;
 • modificările hormonale;
 • bolile autoimune.

Motive bazate pe stilul de viață care ar putea afecta sistemul lacrimal includ:

 • efectele secundare ale anumitor medicamente (antihistaminicele sau antidepresivele);
 • privirea exagerată în ecranele dispozitivelor digitale.

Uneori, este posibil să aveți ochi uscați în anumite medii care ar putea usca filmul lacrimal:

 • într-un avion;
 • într-o cameră cu aer condiționat;
 • într-o cameră supra încălzită.

Simptome pentru uscăciunea ochilor

În filmul lacrimal se află trei straturi:

 1. uleiuri grase (exterioare);
 2. lichide apoase (mijlocii);
 3. mucus (interioare).

Optometriștii subliniază că această combinație funcționează împreună pentru a vă asigura că suprafața ochilor este lubrifiată, netedă și clară. Servește și ca una dintre cele mai critice componente ale sistemului imunitar al ochiului.

Odată ce oricare dintre aceste straturi are probleme, creează simptome multiple de ochi uscați. Acestea pot varia și în funcție de fiecare persoană în parte. Este posibil să experimentați:

 • senzație de arsură;
 • sentiment de a avea ceva în ochi;
 • roșeață a ochilor;
 • sensibilitate la lumină;
 • iritație la purtarea lentilelor de contact;
 • descărcare apoasă din ochi.

Ce face un tratament bun pentru ochi uscați?

Specialiștii subliniază că prevenirea este esențială în cazul unor ochi uscați. Odată ce sunteți simptomatic, „cascada” inflamatorie a început deja. Un tratament bun pentru ochii uscați ar trebui să vă facă mai confortabil.

Probabil că va trebui să utilizați mai multe tratamente medicamentoase. Inclusiv să vă modificați stilul de viață și să folosiți picături pentru ochi. În acest mod se vor putea ameliora și controla simptomele uscăciunii ochilor.

1. Lubrifiere

Folosirea regulată a picăturilor de lacrimi artificiale (împreună cu alte forme de tratament) asigură simptomele să nu se strecoare. Oftalmologul vă poate recomanda să folosiți unguent pentru a vă menține ochii lubrifiați.

Deoarece tinde să facă vederea tulbure (rămâne în ochi mai mult timp), este recomandat să folosiți aceste picături înainte de culcare.

2. Vitamine

O dietă bogată în vitamine este deosebit de benefică pentru filmul lacrimal. Anumite vitamine, precum vitaminele C, E și Zincul pot îmbunătăți simptomele uscăciunii ochilor.

3. Nutrienți antiinflamatori pentru ochi uscați

Specialiștii recomandă un aport alimentar adecvat sau suplimente care conțin acizi grași omega-3. Ajută la reducerea uscăciunii ochilor legate de inflamația glandelor Meibomian, permițând producția naturală de secreții.

Alimentele bogate în omega-3 includ somonul, sardinele, heringul și codul. Suplimentele din uleiul de pește vă sunt la îndemână dacă nu sunteți un iubitor de pește.

În ceea ce privește alimentele pe bază de plante, cea mai bună sursă vegană de EPA/DHA Omega-3 sunt algele.

4. Șervețele pentru pleoape

Igiena pleoapelor permite tratamentul blefaritei (inflamația pleoapelor) care poate exacerba anumite tipuri de ochi uscați cu deficit de lipide.

Folosiți-le pentru curățarea pleoapelor și a genelor, pentru a îndepărta reziduurile uleioase și resturile. Șervețelele se dublează și ca demachiant pentru a se asigura că nu intră în ochi agenți de curățare dăunători.

5. Compresă fierbinte pentru ochi uscați

Căldura ajută la deblocarea glandelor Meibomian și la obținerea de uleiuri în filmul lacrimal. Înmuiați o cârpă curată în apă fierbinte. Prosopul ar trebui să fie fierbinte la atingere, dar nu opărit.

Aplicați pe ochii închiși timp de aproximativ cinci minute, repetând de câte ori este nevoie.

6. Clipitul menține globul ocular umed

Când vă concentrați vederea pe ecranele digitale, clipiți mai puțin. În aceste condții pleoapa superioară nu se închide complet. Poate fi util să închideți ochii în mod regulat timp de câteva minute.

O altă variantă este să clipiți repetat câteva secunde pentru a vă ajuta să răspândiți lacrimile uniform peste ochi.

Ce cauzează alergiile oculare?

Reacțiile alergice apar când corpul răspunde la expunerea unei substanțe din mediu sau din alimente. Sistemul dvs. imunitar eliberează histamină pentru a se apăra împotriva acestor substanțe care par străine corpului.

Cel mai frecvent tip de alergie la ochi e sezonieră. Când o persoană susceptibilă are mai multe simptome de alergie oculară în primăvară și toamnă, aceasta poate fi alergică la polen.

Dacă aveți simptome pe tot parcursul anului, atunci puteți fi alergic și la alți alergeni. Putem include aici părul de la animalele de companie, fumul sau acarienii.

Riscul de alergie la ochi crește dacă aveți alergii nazale sau febra fânului.

Alergie la ochi: tratament și prevenire

Cel mai bun mod de a evita alergiile este de a preveni expunerea la substanțe care vă declanșează alergia. Acest lucru nu este întotdeauna posibil. Probabil că va trebui să fiți pregătit să le gestionați în momentul în care apar.

 • antihistaminice. Prescrise pentru ameliorarea simptomelor alergice, precum mâncărimea și erupțiile cutanate cauzate de eliberarea de histamină în corp. E important să solicitați îngrijire de la specialist pentru a primi cele mai bune medicamente;
 • picături de alergie. Prescrise pentru a calma simptomele alergiei oculare aproape instantaneu. Este imperativ să solicitați îndrumări oftalmologului pentru a obține cele mai bune medicamente;
 • șervețele de pleoape. Ajutați-vă să vă atenuați disconfortul și să mențineți igiena, simultan. Evitați să vă frecați sau să vă atingeți ochii în timpul unei erupții alergice. Ambele obiceiuri vă pot răspândi germeni și pot provoca mai multă iritare;
 • compresă rece. Temperaturile reduse pot avea un efect calmant asupra ochilor dvs. prin reducerea inflamației, reducând astfel mâncărimea, umflarea și roșeața. Înmuiați o cârpă curată în apă rece și aplicați pe ochii închiși.

Concluzie

Sperăm că v-am ajutat să înțelegeți diferențele dintre simptomele ochiului uscat și alergiile oculare. Dacă este dificil să le deosebiți, consultați-vă medicul pentru a obține diagnosticul și tratamentul corect.

Sunteți în căutarea unor advertoriale pentru o campanie de link building a afacerii dvs. din mediul online? Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu noi! Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.

Despre Link Building


Urmați-mă

Lasa un comentariu

Suma 37+8 ( 45 )